Nieuws

Overdracht bestuurstaken van de stichting, een uniek moment

Op 4 december 2015 is het nieuwe stichtingsbestuur, Annelie Wisse en Wendy Hermelink, officieel uit de startblokken gegaan. Een uniek moment omdat het in de geschiedenis van de Stichting Exploitatie Sportcomplex The Dutch Dragons de eerste keer was dat een bestuurswissel plaatsvond. Maar wat ging daaraan vooraf?

Decemberavond

Het is decemberavond. Om precies te zijn 3 december 2015. Wij zitten bij elkaar om een laatste klap te geven op de overdracht van de bestuurstaken. Wendy (Hermelink), Annelie (Wisse), Marcel (Kamps) en ik (Wolfram Wisse) zitten in Voorschoten aan een nieuwe fraai vormgeven moderne tafel. Mijn stelling is dat toeval niet bestaat en het gegeven dat wij aan deze tafel zitten is daarom een understatement. Het oude bestuur van de stichting, Marcel en ik, zwaait af en het nieuwe bestuur, Annelie (als voorzitter) en Wendy (als secretaris/penningmeester), neemt het estafettestokje over. Het oude knoestige en door de wol geverfde bestuur wordt vervangen door een nieuw stijlvol en modern bestuur.

Zondagmiddag

Vorig jaar heerste, voorafgaand aan ons eerste bestuurlijke afstemmingsoverleg op zondagmiddag 22 november, een dynamisch mailverkeer. Als voorbereiding op dit overleg werd per e-mail informatie gedeeld en zijn veel vragen beantwoord. Het is natuurlijk niet zomaar wat. Tien (lange) jaren van voorbereiding die uiteindelijk in april 2012 bezegeld werden door de officiƫle opening van een splinternieuw sportcomplex voor de Zoetermeerse drakenbootvereniging The Dutch Dragons.

In ieder geval werden die bewuste middag (verwachtings)beelden op elkaar afgestemd en bijgesteld. Een voorbeeld: Annelie had verwacht een stapel dossiers overhandigd te krijgen en werd verblijd met een bescheiden mapje. Dit in tegenstelling tot Wendy die verschillende goedgevulde ordners overhandigd kreeg. Wat Annelie op dat moment nog niet wist, was dat voor haar op een later moment nog een goedgevulde kofferbak bezorgd zou worden.

Donderdagavond

Als vervolg op die zondagmiddag zaten wij dus op donderdagavond 3 december wederom aan diezelfde tafel. Nadat nog enkele, voor het nieuwe bestuur wezenlijke vragen naar tevredenheid werden beantwoord, was het moment van de bestuurlijke wissel aangebroken. De overdracht bestond uit de overhandiging van de sleutels en werd bekrachtigd door ondertekening van de formulieren voor de Kamer van Koophandel. Het oude bestuur dat zijn vertrouwen in het nieuwe bestuur uitsprak; het perspectief van een nieuwe visie met nieuwe kansen.

En toen was het tijd voor bubbels en nog wat sterke verhalen uit de oude doos. Uiteindelijk werden rond de klok van half elf de handen geschud, gelukwensen uitgesproken en in ontvangst genomen. Daarmee werd een nieuw bestuurlijk hoofdstuk voor de Stichting Exploitatie Sportcomplex The Dutch Dragons geschreven.

Deze partners hebben bijgedragen aan de realisatie van het sportcomplex.
Copyright © 2018 The Dutch Dragons. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Ontworpen door Liese Steigenga