wo 11 okt

MONKEYJUMBLE SAARBRÜCKEN 2017

Een nogal persoonlijk verslag van Kees 

Lees meer...

di 3 okt

Het NK 2017 zit erop en met succes...!!

Het Nederlands Kampioenschap Drakenbootvaren 2017 zit er op, en The Dutch Dragons kan terugkijken op een mooie dag. Het was allereerst een unicum dat de Zoetermeerse drakenbootvereniging met 4 teams aan de start van het NK verscheen. Twee jeugdteams hadden hun debuut op het NK. Dankzij een samenwerking met ONC Parkdreef waren er in beide jeugdboten leerlingen van deze school vertegenwoordigd. 

Lees meer...

ma 11 sept

09-09-2017 Drakenbootregatta op de bosbaan !

Zaterdag 9 september stond er weer een racedag op het programma. Dit keer de drakenbootregatta op de Bosbaan, georganiseerd door drakenbootvereniging EHDC Amsterdam.

The Dutch Dragons was met 2 teams vertegenwoordigd. 1 boot vol met Dutchies en 1 boot gecombineerd met KLM Blue Dragons.

Lees meer...

di 5 sept

Een indrukwekkende racedag in Rotterdam

Zaterdag is alles goed verlopen. We hadden het weer gelukkig 's morgens al gelijk mee en dat is meteen een goede start. Verzamelen bij de S.S. Rotterdam.
Nog nooit eerder geweest, best wel indrukwekkend.....

Lees meer...

di 5 sept

Vroeg eruit, voor een spannende racedag in Wesel

Zaterdagochtend 5 uur gaat de wekker. Later blijk ik te boffen, want anderen mochten er om 4 uur al uit. Om half 6 staat de taxi klaar en kunnen we op weg naar Wesel in Duitsland.
Na een ritje van 2 uur komen we nog ietwat duf aan, maar als snel komen we in de wedstrijdflow en zijn we er klaar voor. In eerste instantie is het nog wat bewolkt en frisjes, maar in de loop van de dag komt de zon steeds vaker door en wordt het toch wel aardig warm. Een aantal mensen is dan ook hard op zoek naar de broodnodige zonnebrand.

Lees meer...

di 25 juli

Are you ready, Attention, Go !!

Zo klinkt de start van een drakenbootrace... Voel de focus, vanaf de "Are you ready", is je peddel in het water. Bij "Attention" beweeg je niet meer en bouwt de spanning verder op en bij "Go" ben je weg met je boot! Op naar de finish; de spanning blijft, maar je gaat er met het hele team voor door gelijke peddelslagen krachtig door het water. Niet naar de tegenstanders kijken en met jouw team race je zo hard mogelijk naar de finish, terwijl de drummer het tempo meedrumt...

Klinkt dat je goed in de oren en ben jij rond de 14 en 18 jaar oud? Dan zoeken wij jou!

De Zoetermeerse drakenbootvereniging The Dutch Dragons wil deze zomer een jeugdteam opzetten om spannende races mee te varen. Samen met je mededraken train je op donderdagavond van 18.30-19.30h. Je leert de techniek van het peddelen, doet een stukje kracht en conditie training - allemaal onder begeleiding van een aantal professionele trainers.

En als klap op de vuurpijl: hebben we een volledig jeugdteam, dan neem je deel aan het Nederlands Kampioenschap drakenboot racen op 1 oktober in Amsterdam.

Dus: ben jij rond de 14 en 18 jaar oud en lijkt dit je een gave uitdaging, dan bieden we je een gratis lidmaatschap aan tot 1 januari 2018.

Stuur voor meer informatie een mail naar jeugddutchdragons@outlook.com 

Zien we je binnenkort in de boot?

zo 9 juli

Mijn eerste trommelervaring bij The Dutch

Mijn eerste race was in Borken daar deed ik de 200 m en de 2 km. Ik vond drakenbootracen heel erg spannend.  Xenia zei, dat het wel mee viel en dat ze het zelf ook heel erg spannend. Uiteindelijk vond ze het leuk en dat was bij mij ook zo.

Lees meer...

Copyright © 2018 The Dutch Dragons. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Ontworpen door Liese Steigenga