Vechten op de vecht

Drakenboten en sloepen “vechten op de Vecht.’

Op zaterdag 2 april j.l. vond de 8e editie van "Vechten op de Vecht" plaats. Een “Sloepraceafstand” van 11,5 km door een van de mooiste stukjes van Nederland. Naast de vele fraaie sloepen, namen dit jaar drie drakenboten met daarin 52 peddelaars, deel aan dit spektakel. Gestart werd er vanuit de historische stadskern van Weesp.

Aangemoedigd door de vele toeschouwers op de kant, passeerden de draken grachtenpanden, ophaalbruggen, molens en fortificaties. Daarna werd er gevaren door een prachtig decor van wuivend riet, wolkenluchten en koeien. Zigzaggend tussen de eerder vertrokken sloepen door, voerden concurenten Dutch- en River Dragons een verbeten strijd met elkaar. River ontkwam hierbij nipt aan een tegemoetkomende motorboot. Op de terugweg moesten de Dutchies toch hun meerdere erkennen in de Gorinchemse draken. Hoewel er tot het eind toe flink het gas op het pedaal werd gehouden, viel de achterstand niet meer in te halen voor de Dutchies. De finish was eveneens in de stadskern van Weesp waar alle boten werden ingehaald met een ovationeel applaus.

The Dutch Dragons kijken terug op een zeer geslaagde en goed verzorgde dag en danken de organisatie voor dit fantastische evenement. Op de site www.vodv.nl zijn de tijden en het finishfilmpje te bekijken (drakenboten: finishfilm 3/3 vrouwensloepen klasse).

Copyright © 2019 The Dutch Dragons. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Ontworpen door Liese Steigenga