Trainingsweekend met Eglisau

Zondagochtend vroeg.

Met een plof laat ik de deur in het slot vallen.

Mijn rugzak, vol kleding geschikt voor de zware trainingssessies van vandaag, hang ik op mijn rug om niet veel later op de motor naar Zoetermeer te ‘racen’.

Het vele rood onderweg van de verkeerslichten in Leiden, brengen mijn gedachten terug naar de dag ervoor. Het rood van de River Dragons dat voor ons finishte nog vers in het geheugen.

Leuke sportieve uitdaging wordt het want de  start van het seizoen gaf pijnlijk duidelijk aan dat er ruimte is voor verbetering en achterover leunen is dus geen optie.

Bij aankomst in Zoetermeer stroomt iedereen het clubhuis binnen en wakker worden doe je natuurlijk het best met koffie en daarna met een gezamenlijke warming up. Samen met het team uit Eglisau en ook vertegenwoordigers van Old Water-, United-, en River dragons worden de boten in het water gelegd en varen we later het Noord Aa op.

Met drie boten trainen we sets van meerdere afstanden, o.a. 500 en 1000, waarbij de aandacht ligt op techniek, kracht en explosiviteit.  Tussendoor herstel waardoor we iedere inspanning maximaal leveren. Focus in de boot, timing en concentratie..

We worden uitgebreid gefilmd zodat we onze inspanningen kunnen evalueren tijdens de beeldenanalyse. Nuttig absoluut zo blijkt later.

Zo doen we meerdere bloks en worden de teams na zo’n blok gemixt in de boten zodat bijvoorbeeld Eglisau een stukje Dutchstijl mee krijgt en vice versa.

Als we na de lunch de boten het water weer in laten glijden begint de vermoeidheid langzaam toe te slaan.

Desondanks blijven we hard werken om het met elkaar te blijven doen.  Nog een paar leuke 500 meters  gevaren maar terwijl de zon langzaam ondergaat, is het duidelijk dat het hoofd nog wel wil maar de spieren beginnen te protesteren.

En zo komt er uiteindelijk een einde aan een intensieve trainingsdag.

Na de evaluatie en het dankwoord aan het Team uit Eglisau  verlaat iedereen druppelsgewijs het clubhuis om naar huis te gaan. Als ik zelf later ook mijn spullen pak om huiswaarts te gaan werp ik nog een laatste blik op het Noord Aa.

De ondergaande zon zet het water in een oranje, rode gloed...

Die kleuren doen me denken aan de close finish op de 200 meter de dag ervoor.

het oranje van Dutch en het Rood van River Dragons.

Dutch en River…

Om met een knipoog naar de River Dragons te besluiten...

Die volgorde bevalt ons beter.

IMG-20170425-WA0006

Copyright © 2018 The Dutch Dragons. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Ontworpen door Liese Steigenga