Spannende racedag in Borken

Op 20 mei stond de tweede Duitse wedstrijd voor de vereniging op het programma, de sprintrace over 200m en een 2000m lange afstand in Borken. Voor ons de dichtstbijzijnde wedstrijd in Duitsland, en dat is maar goed ook, om 7:30 werden de teams op de wedstrijdlocatie verwacht.

Anders dan voorgaande jaren was het dit keer een wedstrijd in de kleine drakenboten, dus met 10 peddelaars in plaats van 20. Omdat we er van uit waren gegaan dat we met een grote boot zouden varen, hadden we genoeg aanmeldingen om met twee teams in de kleine boot aan de start te verschijnen.

In een veld van 9 teams waren er dus twee teams met een Nederlandse thuisbasis !
De wedstrijddag bestond uit drie 200m races, elk in een andere wedstrijdbaan, en aansluitend de 2000m.
De 200m tijden werden bij elkaar opgeteld, en de snelste over deze drie heats was de winnaar van de 200m. Daarnaast werd deze uitslag gebruikt om de startvolgorde op de 2000m te bepalen.

Dit jaar hadden we wat debutanten bij ons, die voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd in Duitsland, Ayla op de drum, Jesse, Denise en Marion als peddelaar en Sander die voor het eerst een internationale wedstrijd zou gaan sturen. Veel nieuwe indrukken en ervaringen dus.
Al waren we met 2 teams aanwezig, we waren er als een vereniging, uiteraard met de nodige onderlinge sportieve rivaliteit, maar langs de kant als 1 geheel !

De 200m liep voor Dutch 1 na drie heats helaas af met een 8e plaats, die grotendeels te danken was aan een te langzaam gevaren eerste heat. Dutch 2 wist op deze afstand met drie sterk gevaren races de eerste plaats op te eisen !
Omdat er niet genoeg boten bij de wedstrijd aanwezig waren werd de 2000m in twee heats gevaren, Dutch 2 mocht in de eerste heat van start, en Dutch 2 in de tweede. Dutch 1 mocht als laatste starten vanwege het 200m resultaat, wat normaal een voordeel is op deze afstand, omdat je dan op jacht kan naar de boten die voor je gestart zijn. Door de omstandigheden, en de golven die de andere boten veroorzaakten was het een zware race. Er werd wel ingelopen op de andere teams, maar inhalen was er niet bij.
In de tweede heat mocht Dutch 1 als eerste van start, lekker vrij water om op te racen, en de andere teams voorblijven, en zelfs uitlopen was de opdracht, die glansrijk uitgevoerd werd.

Na deze twee heats was het vol spanning wachten op de uitslag, uiteindelijk waren een 5e en 6e plaats op de 2000m het resultaat, met Dutch 1 3 seconden voor Dutch 2 ! Dat het hele veld dicht bij elkaar zat bleek uit het feit dat de nr. 2 van de race maar 10 seconden sneller was op de 2000m.

Al met al een mooie dag met sterk peddelwerk en mooie resultaten.

borken2

Copyright © 2018 The Dutch Dragons. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Ontworpen door Liese Steigenga