Vroeg eruit, voor een spannende racedag in Wesel

Zaterdagochtend 5 uur gaat de wekker. Later blijk ik te boffen, want anderen mochten er om 4 uur al uit. Om half 6 staat de taxi klaar en kunnen we op weg naar Wesel in Duitsland.
Na een ritje van 2 uur komen we nog ietwat duf aan, maar als snel komen we in de wedstrijdflow en zijn we er klaar voor. In eerste instantie is het nog wat bewolkt en frisjes, maar in de loop van de dag komt de zon steeds vaker door en wordt het toch wel aardig warm. Een aantal mensen is dan ook hard op zoek naar de broodnodige zonnebrand.

Er blijken 27 teams mee te doen en in de eerste twee heats is het de bedoeling een plaatsje te veroveren in een van de drie mogelijke klasses. Als The Dutch Dragons besluiten we niet voor de Fun- of Funsport- klasse te gaan, maar voor de Sport- klasse. Een uitdaging, want daar blijken maar 8 teams in te kunnen.
Na twee spannende heats blijken zowel The Dutch Dragons als The Dutch Dragons A- team zich voor deze klasse te hebben gekwalificeerd! Beide teams zijn  hier zeer enthousiast over, uiteraard.
Inmiddels is de temperatuur in de zon aardig opgelopen, zodat een aantal mensen besluit verkoeling te zoeken in de schaduw en anderen besluiten het water maar in te duiken.
Na de kwalificatie blijken we nu 2 heats te moeten varen om zo de plaatsbepaling voor de 2000 meter races te bepalen. Uiteindelijk worden The Dutch Dragons 2e  en The Dutch Dragons A- team worden 8e. Dit levert een mooie oorkonde op voor The Dutch Dragons A- team en een schitterende bokaal voor The Dutch Dragons.

Dan volgt in 2 heats de 2 km- race. The Dutch Dragons A- team start als tweede team, haalt daarbij het eerste team in, maar wordt ook nog ingehaald door een sneller team. Een spannende race is het gevolg. The Dutch Dragons starten in hun heat als 4e en eindigen daar ook. Deze race is iets minder spannend. Uiteindelijk blijken The Dutch Dragons A-team als 10e en The Dutch Dragons als 3e. Wederom een oorkonde en een schitterende bokaal.
Na een prijsuitreiking van een uur (de Duitsers houden van aandacht geven aan de teams) gaan we voldaan weer richting Nederland. Tot  de volgende wedstrijd!

wesel2017

Copyright © 2018 The Dutch Dragons. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Ontworpen door Liese Steigenga