Een indrukwekkende racedag in Rotterdam

Zaterdag is alles goed verlopen. We hadden het weer gelukkig 's morgens al gelijk mee en dat is meteen een goede start. Verzamelen bij de S.S. Rotterdam.
Nog nooit eerder geweest, best wel indrukwekkend.....


Iedereen was aanwezig bij de te water laatplaats van de splash bus, bij het 3e Katendrechtse hoofd. Toen de bus aan land was gekomen, konden we de boten te water laten. Ging, met bijna 3 teams, vrij snel. Onder begeleiding van de waterpolitie en de reddingsbrigade, die al reeds op ons aan het wachten waren, zouden we omvaren van de Katendrechtsehaven, via de Nieuwe Maas naar de Rijnhaven naar het wedstrijdterrein. De begeleiding voer zo’n 20 -25 meter voor ons uit over de Nieuwe Maas…
boot
Best wel gaaf, golven alla the Theems ;-)

routewhdBij de Rijnhaven aangekomen, moesten we even wachten tot het moment dat de Solarboten race gefinished was. Niet alle peddelaars en drummers mochten niet mee omvaren en moesten omlopen. Op het wedstrijdterrein werden de ontbrekende peddelaars en drummers over de boten verdeeld. Nu konden de 200 meter wedstijden beginnen. 
We zouden 100 meter varen richting een boei en dan deze ronden en weer 100 meter terug…. Eigenlijk 1 heat van 2x 100 meter.. Gaaf om te doen. De deelnemende teams waren, Dutch Dragons, Dragons on Fire en The Harbor Dragons (een mix van  derakenbootverenigingen Concrete Dragons, United Dragons, KLM Blue Dragons, Dragons on Fire en The Dutch Dragons ).
Wij waren als ‘mix’-team al snel een geöiled drakenbootteam. Na elke race ging het steeds soepeler, beter en sneller ……

Binnen een uur hadden we 6 races gevaren. Uiteindelijk zouden Dutch Dragons en Dragons on Fire een finale race varen. Na de 200 meters konden we aan wal, om wat te eten, drinken en een sanitaire stop te maken. Gelukkig hadden alle teams genoeg versnaperingen e.d. mee in de boot om deze op het water te nuttigen ;-)
De lange afstand die we hebben gevaren, was een speciale 2000 meter.

 

 

Een ‘ster’ parcours…

 

route2whd

Wij, The Harbor Dragons, mochten als eerste deze race starten. Waarna 15 seconden later Dragons on Fire en weer 15 seconden later The Dutch Dragons achter ons aangingen… We wisten de Dragons on Fire achter ons te houden…

whd


Na deze gave race , moesten we voor het terug varen enkele peddelaars en drummers afzetten, zodat zij wederom om moesten omlopen. Na het verzamelen van de 3 boten gingen wij weer onder begeleiding de Nieuwe Maas op. De golfslag was hoger dan in de ochtend en achteraf vond iedereen dit eigenlijk wel erg leuk en spannend.
Zonder kleerscheuren weer in de Katendrechtsehaven aangekomen. Waar we de splash bus weer even voor moesten laten, voordat wij met z’n allen de 3 boten weer uit het water en gelijk op de trailers konden laden….. Veel handen maken licht werk.

Gaaf om te zien dat wij allemaal samen een passie hebben…... PEDDELEN.

Mooi om met meerdere NDBF-teams zo’n leuke dag mee te maken. Uiteindelijk een zeer geslaagde dag en een goede promotie voor onze sport!

Dank jullie wel Denise en Chiel (The Dutch Dragons) voor deze geslaagde dag.

Dennis
Drakenbootvereniging Concrete Dragons

 

groepsfoto

 

Copyright © 2019 The Dutch Dragons. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Ontworpen door Liese Steigenga