09-09-2017 Drakenbootregatta op de bosbaan !

Zaterdag 9 september stond er weer een racedag op het programma. Dit keer de drakenbootregatta op de Bosbaan, georganiseerd door drakenbootvereniging EHDC Amsterdam.

The Dutch Dragons was met 2 teams vertegenwoordigd. 1 boot vol met Dutchies en 1 boot gecombineerd met KLM Blue Dragons.

Als eerste stond de 500m op het programma. De spanning in beide boten was te snijden. De KLM Blue Dragons mochten na de heats voor de plaatsing, deelnemen aan de tailrace. Met man en macht werd er gepeddeld, wat een doorzettingsvermogen. Ondanks dat er nog nooit in deze samenstelling was gepeddeld, waren de samenwerking en sfeer in de boot top! Voor een aantal Dutchies was dit hun eerste 500m race in hun peddelcarrière en iedereen mag trots zijn op zichzelf.

De Dutch boot, plaatste zich na de eerste heat, direct voor de halve finale, door als eerste over de finish te komen. Ook in de halve finale wisten The Dutch Dragons als eerste over de finish te komen en zich zo voor de finale te plaatsen. De spanning liet op in de boot, iedereen volledig gefocust, de finale was het erop of eronder... Bij het opvaren nog even een schouderklopje aan de persoon voor en achter je en dan wachten op de "GO". De peddels volledig in het water en bij de "GO', kwamen de rake klappen en iedereen volgde de versnellingen goed op. Op naar de finish, het resultaat: 1e !!!

Na elkaar kort gefeliciteerd te hebben, even goed uitrusten, bijtanken en dan opladen voor de 200m heats.

De KLM Blue Dragons hadden zich goed opgeladen in de pauze en schitterden tijdens de 200m. De timing van de peddelslagen zag er goed uit! Uiteindelijk mochten ze deelnemen aan de halve finale. Ook hier werd er hard aan de peddel getrokken en werd er een plek gehaald in de kleine finale. Na het varen van de kleine finale werd een 11e plek behaald van de 17 teams.

The Dutch Dragons wisten zich na de 1e heat wederom te plaatsen voor de halve finale. In de halve finale werd een andere raceopbouw uitgeprobeerd, maar deze bleek niet helemaal goed te bevallen. Uiteindelijk werd gelukkig wel een finaleplek behaald. De tactiek werd wederom gewijzigd en de raceopbouw van de 1e heat werd weer uit de kast gehaald.
De 200m finale was spannend. 3 teams gingen drakenkop aan drakenkop, Bugwelle Niederrhein, River Dragons en The Dutch Dragons. De laatste 50m ging het erom hangen, wie zou er als eerste over de finish komen... Uiteindelijk was dit The Dutch Dragons !!! 2e goud van de dag was binnen...

Tijd voor een kort feestje, want wat wilden we graag de 2 korte afstanden op onze naam schrijven en dit was gelukt !!

Snel weer opladen, want nu hadden we de smaak te pakken en wilden we ook de 2000m op onze naam schrijven... KLM Blue Dragons mocht als 2e aan de start verschijnen en haalden hun voorganger in... De kracht bleef erop zitten, iedereen hield de focus tot aan de finish en instorten was geen optie !! Het team lukte het om niet ingehaald te worden en met vrij water naar de finish te knallen! Euforie al om in de boot !!

De boot van The Dutch Dragons mocht als laatste van start. Enige onduidelijkheid was er bij de boten voor ons bij de start, waardoor zij geen ideale start hadden en in de 1e ronde beiden werden ingehaald. Toen was het jagen op de andere boten, strakke bochten, ups en krachtsetjes tussendoor... Alles leek te kloppen en werd er nog een flinke eindsprint uitgeperst... Leeg over de finish..
De uitslag van de 2000m liet nog even op zich wachten, tot de prijsuitreiking...

De prijzen voor de 200m en 500m werden in ontvangst genomen... Maar de spanning bleef... The Blue Dragons behaalden een geweldige 8e plaats op de 2000m en The Dutch Dragons....

Het 3e goud van de dag mocht in ontvangst genomen worden !!!! Daarnaast werd de beker voor Overall Winnar uitgereikt aan The Dutch Dragons.

Een dag waar met trots op teruggekeken mag worden en waarbij de leerpunten meegenomen worden om de laatste punten op de i te zetten voor het Nederlands Kampioenschap op 1 oktober, wederom op de Bosbaan !!!

KLM Blue Dragons bedankt voor de fijne samenwerking en EHDC bedankt voor de geweldige organisatie !!

Paddles Up !!!

21616247 10210199813578270 4945192763387314704 n

KLM Blue Dragons aangevuld met een aantal Dutchies !!

WhatsApp Image 2017-09-09 at 12.54.06

The Dutch Dragons 

Copyright © 2019 The Dutch Dragons. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Ontworpen door Liese Steigenga