Jeugdevent 11 maart

Het is zondag 11 maart en het jeugdevent van The Dutch Dragons staat op het punt om te beginnen. De gevorderde leden halen alles uit de kast – nee letterlijk – om wat wetsuits en neopreen af te staan en uit te lenen aan de jeugd die wordt verwacht. Voor de vaste prik niet anders dan normaal en zeker niet het gekste weer wat is overwonnen, maar anders een heel gevecht voor iemand die zich er niet op kan kleden.

Er staat een lekker windje en met af en toe een lekkere bui en de jeugd komt binnen druppelen. Er wordt voorgesteld, en pakken en andere spullen die helpen bij zo’n lekkere op-en-top Nederlandse dag worden uitgedeeld voor straks op het water.

Dan begint natuurlijk een warming up om de spieren vast warm te maken en voor te bereiden op wat komen gaat… In elke oefening werken ze samen, overleggen en lachen ze.  Dat voorspelt wat!

Na wat veiligheidspuntjes mogen ze dan eindelijk het water op. De haven uit, en de plas op.

In de haven is al uitgelegd hoe de peddel te gebruiken. In fases is de slag uitgelegd en uitgevoerd ! Waar we zowaar meerdere starts hebben geoefend.

Na de starts zijn we per bankje gaan peddelen om te zien wie de hoogste snelheid kon pakken.

Na een hoop lol en peddelen zijn we in ritsen terug gevaren naar de haven.

Intussen wordt de BBQ aangezet. De vuurton wordt aangewakkerd en van alles wordt klaargezet. Eten, drinken, muziek en een heerlijk middagzonnetje wat speciaal op kwam zetten voor de bikkels. Laten we eerlijk zijn, ze hebben heel hard gewerkt. Met respect, maar ook met ontzettend veel plezier zien we met z’n allen hoe de jeugd het doet.

En ook willen we de NDBF nog hartelijk bedanken voor het verzorgen van de lunch, tot snel!

jeugdevent

Copyright © 2018 The Dutch Dragons. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Ontworpen door Liese Steigenga